Anticorpii produşi de infecţia cu noul coronavirus rezistă în organism două luni, arată datele unui studiu realizat la Institutul Clinic Fundeni şi prezentat în cadrul Conferinţei anuale de imuno-dermatologie.

Doctorul Ion Mărunţelu a explicat că în intervalul amintit riscul de infectare este scăzut, însă nu se poate spune dacă organismul este apărat în continuare. El a explicat că tipul de SARS-CoV-2 care circulă în prezent este o mutaţie asociată cu un risc mai mic de infectare, însă cu un grad mai mare de mortalitatea.

Ion Mărunţelu: Tendinţa este de creştere a solicitării de teste şi noi ne aşteptăm ca până la finalul anului numărul testelor să crească cu 37% lunar. Predomină sexul feminin în ceea ce priveşte cazurile pozitive, iar cele mai multe cazuri au fost în grupa de vârstă 40-69 de ani.

Doctorul Ion Mărunţelu a adăugat că în cadrul studiului au fost examinate aproape 22.000 de probe testate prin Real Time PCR; la 400 dintre acestea s-a verificat şi prezenţa anticorpilor în perioada aprilie-august 2020, ne-a informat reporterul Radio România Actualităţi, Adriana Turea.