Autorităţile anunţă că alegerile se desfăşoară fără incidente deosebite de ordine publică. Au fost constatate câteva zeci de fapte contravenţionale pentru care s-au dat amenzi de aproape 9.000 de lei. S-au primit sesizări pentru mai multe infracţiuni, pentru care se continuă cercetările.

Cele mai multe au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, fotografierea sau filmarea buletinului de vot de către alegători în timpul votării, coruperea alegătorilor.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne, Monica Dajbog, a oferit şi câteva exemple:

În judeţul Timiş, reprezentantul unui partid politic a sunat la 112 pentru a sesiza faptul că a primit două buletine de vot pentru funcţia de primar dintre care unul avea deja aplicată ştampila unui anumit partid politic. Se efectuează cercetări şi în Caraş-Severin, în comuna Zorlenţu Mare, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, după ce în faţa unei secţii de votare a izbucnit un conflict spontan între două persoane. În acelaşi judeţ a fost primită o sesizare referitoare la faptul că la două secţii, votanţii intră în cabină cu însoţitor cu permisiunea preşedintelui.

Prezenţa la vot în comuna Zorlenţu Mare, la ora 14.00 era de 57,83 %. Din 561 de persoane care s-au prezentat la urne, 195 au votat pe liste suplimentare.