[FOTO-AUDIO-VIDEO] Grupare specializată în traficul de migranţi, destructurată de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au destructurat o grupare specializată în traficul de migranţi, care racola cetăţeni străini de pe teritoriul Serbiei şi îi sprijinea să ajungă ilegal în state din Spaţiul Schengen, ascunşi în autocamioane. Patru cetăţeni români, membrii ai reţelei, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar şoferul unui autocamion în care au fost depistaţi 33 de turci, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Reţeaua acţiona în mod organizat, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, subcomisar Petre Nicola.

„Pe timpul investigaţiilor derulate, s-a stabilit că gruparea acționa într-un mod  organizat, având în componenţă mai mulţi cetăţeni din România şi Turcia. Totodată, s-a stabilit că persoanele implicate în traficul de migranți, folosindu-se de conexiuni transfrontaliere, racolau tineri de origine afro-asiatică, în special de origine turcă, pentru a-i trece fraudulos frontiera din Serbia în România. Migranţii erau cazaţi la locaţii de pe raza municipiului Timişoara, după care erau preluaţi şi ascunşi în mijloace de transport marfă, pentru ca apoi să ajungă în ţări din Spaţiul Schengen. Din declaraţiile migranţilor a rezultat faptul că traficanţii solicitau de la fiecare dintre ei sume de bani cuprinse între 15.000 şi 20.000 euro pentru a-i ajuta să treacă fraudulos frontiera, cu scopul de a ajunge în state din vestul Europei”.

Cercetările în acest dosar sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Cele mai citite

Related Articles