[FOTO] „Gărâna în septembrie“ la o nouă ediţie. Tabăra de cântece germane la poale de Semenic s-a desfăşurat anul acesta în condiţii de pandemie

Manifestarea culturală „Gărâna în septembrie“, ajunsă la cea de-a XXII-a ediţie, s-a desfăşurat în limitele impuse de starea de alertă, la sfârşitul săptămânii trecute, în staţiunea montană de la poale de Semenic.

Cu acest prilej, sâmbătă, 19 şi duminică, 20 septembrie a avut loc o tabără de cântece germane, iar duminică de la ora 15.00, la biserica romano-catolică „Sfânta Terezia de Avilla” din localitate, a fost săvârşită de către părintele decan Veniamin Pălie şi capelanul Gheorghe Iordache, o Sfântă Liturghie de mulţumire, cu participarea extraordinară a coralei „Franz Stürmer“ a Forumului Democratic al Germanilor din municipiul de pe Bârzava, condusă de data aceasta de înv. Sonia Blăjenar în acompaniamentul muzical al ed. Angela Kovacs. Răspunsurile liturgice au fost susţinute de Patrick Paulescu la orga istorică – instrument restaurat integral de acesta în vara anului în curs.

Foto: Radio România Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles