Caraş-Severin: Două clase de elevi au activitatea suspendată pentru 14 zile şi participă online la cursuri

Nicio şcoală din Caraş-Severin nu aplică scenariul roşu. În schimb, 39 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul galben, ce presupune prezenţa elevilor la cursuri prin rotaţie, iar restul de 370 în scenariul verde. Totodată două clase de elevi, de la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa, respectiv Liceul Hercules din Băile Herculane au activitatea suspendată pe o perioadă de 14 zile şi participă online la lecţii.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, astăzi, 18 septembrie, în conformitate cu Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, se înregistrează următoarea situație:

–  370 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 39 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Au fost aprobate solicitările de a desfășura activități/lecții în sistem on-line, pe o perioadă de 14 zile, pentru un număr de două clase: una la Liceul ,,Hercules” din Băile Herculane; una la Colegiul Național “Traian Lalescu” din Reșița.

– 0 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții on-line.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Conform situaţiei transmisă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, un singur elev este internat în spital, fiind confirmat cu coronavirus. De asemenea, sunt spitalizaţi cu SARS-CoV-2 – doi profesori, un cadru didactic auxiliar şi doi angajaţi din rândul personalului nedidactic.

FOTO: replicahd.ro

De același autor

Related Articles