[AUDIO] CARAŞ-SEVERIN: Interes scăzut pentru donarea de plasmă pentru cazurile grave de coronavirus

Doar trei dintre cei aproximativ 400 de cărăşeni vindecaţi de COVID-19 au donat plasmă pentru cazurile grave. Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Reşiţa, Rodica Neaga spune că după ce a primit listele de la spitalele din Reşiţa şi Caransebeş, personal a luat legătura cu o parte dintre pacienţii care s-au vindecat de coronavirus pentru a-i convinge că o asemenea donare nu implică riscuri.

Rodica Neaga a mai declarat că nu poţi să obligi pe nimeni, fiecare cetăţean trebuie să se gândească că se poate afla la un moment în această situaţie şi să aibă nevoie de ajutorul celor din jur.

Din păcate, foarte mulţi au comorbidităţi, pe lângă COVID-19. Din cei care ar putea să doneze, nu vin. Am avut doar trei persoane care au donat plasmă pentru cazurile grave. Întâmpinăm greutăţi la fel ca la donarea normală. Asta în timp ce în spitale, pe secţiile ATI se află foarte mulţi pacienţi internaţi.

Persoanele vindecate de COVID-19 se pot prezenta la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa pentru a dona plasmă şi a ajuta la slavarea unei vieţi, a mai precizat directorul Rodica Neaga

Cele mai citite

Related Articles