Grecia a anunțat măsurile pentru începerea anului școlar în condiții de pandemie: măștile vor fi obligatorii în clădiri, iar elevii vor fi supravegheați în recreații pentru a păstra distanța de siguranță.

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat finanţarea și distribuirea a câte două măști din pânză pentru fiecare elev și cadru didactic din teritoriu, iar în unitățile școlare vor fi plasate dispensere cu substanțe biocide pentru igiena riguroasă a mâinilor.

Curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curş precum pupitre, mese, scaune, calculatoare se va realiza prin ștergere cu apă și detergent și apoi cu substanțe biocide înainte, pe parcursul, dar și la finele cursurilor.

Recreaţiile vor fi decalate pentru a se limita numărul de persoane prezente în curtea școlii şi a se asigura distanțarea fizică necesară.

În cazul depistării unui caz pozitiv la unitatea școlară, clasa respectivă se va închide și vor fi urmărite contactele persoanelor infectate cu noul coronavirus.

În cazul suspendării funcționării unei clase sau a unei unități școlare, procesul educațional se va desfășura prin cursul de la distanță, prin intermediul unei platforme electronice cu acces gratuiţ iar unitatea școlară va distribui elevilor și cadrelor didactice laptopuri ce vor fi restituite ulterior unității școlare.