Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa continuă lupta cu noul coronavirus cu investiţii de peste 1 milion de euro!

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa continuă lupta cu noul coronavirus cu investiţii de peste 1 milion de euro! Cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi a unor ONG-uri a fost achiziţionată aparatură de ultimă generaţie, vitală pentru secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. După cele 6 ventilatoare pentru ATI primite de unitatea medicală alte 10 urmează să ajungă de la Ministerul Sănătăţii. Este cea mai mare investiţie efectuată în istoria spitalului explică managerul Waldemar Murgu.

Trebuie să menţionez că am obţinut rezultate notabile în sensul că prin intervenţiile făcute fie la Ministerul Sănătăţii, fie la diferite organizaţii şi fundaţii, ONG-uri să obţinem nişte lucruri extraordinare care vor schimba complet faţa spitalului dar şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă. Vă reamintesc că în aceste zile am primit 6 ventilatoare mecanice pentru secţia de ATI, 12 paturi ultramoderne şi urmează să mai primim 10 ventilatoare de la Ministerul Sănătăţii. Este cea mai mare investiţie din istoria spitalului nostru dacă vă spun că un singur ventilator costă 40 de mii de dolari, vă daţi seama că 16 ventiltoare sunt peste 600 de mii de dolari.

În afară de acest lucru am fost susţinuţi de Consiliul Judeţean Caraş-Severin cu un milion de lei, 750 de mii de lei pentru achitarea unor aparate cumpărate în trecut şi cu 250 de mii de lei pentru achitarea unor datorii la medicamente. După cum bine ştiţi am mărit numărul şi capacitatea de paturi pentru pacienţii confirmaţi cu SARS CoV 2, în acest sens am eliberat secţia de TBC unde am făcut investiţii foarte mari în compartimentare şi amenajare ca şi în secţia de Dermato-Venerice şi am mărit numărl de paturi la 102. Dacă ne gândim că am pornit de la 32 de paturi pentru pacienţii confirmaţi COVID-19 şi am ajuns la 102 paturi vă spun că este senzaţional.

Şi aici trebuie să mulţumesc din nou Primăriei Reşiţa care ne-a ajutat foarte mult pentru amenajarea secţiei TBC şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin care ne-a ajutat în amenajarea secţiei de Dermato-Venerice”, a precizat managerul Murgu.

Pe lângă aparatura de ultima generaţie pentru secţia ATI, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa va primi 5 mii de combinezoane. Şi asta nu este toţ, conducerea unităţii medicale a reuşit să obţină gratuit pentru bolnavii cu SARS CoV 2, medicamentul Remdesivir. Detalii ne oferă tot managerul Spitalului Judeţean, Waldemar Murgu.

Mai mult decât atât am rezolvat prin intervenţii personale să primim aproape 5 mii de combinezoane, ceea ce scuteşte spitalul de cel puţin 450-500 de mii de lei, enorm. În plus, am primit aprobarea de la Ministerul Sănătăţii şi vom primi în zilele următoare medicamentul Remdesivir care are nişte costuri imense şi eu am reuşit să-l obţin gratuit pentru pacienţii cu SARS CoV, spitalul nu plăteşte niciun leu. Toate aceste lucruri ne ajută în desfăşurarea actului medical şi facem economii având în vedere că spitalul nu are la ora actuală o situaţie financiară strălucită.

Trebuie să vă spun că şi situaţia materialelor sanitare şi a medicamentelor la noi la spital este una foarte bună, avem stocuri de peste 30 de zile şi în încheiere menţionez că numărul de angajaţi infectaţi este extrem de mic, suntem spitalul cu un număr de angajaţi infectaţi foarte mic, 6 persoane în cele 5 luni de zile, este extraordinar, comparativ cu alte spitale din ţară pentru că am impus nişte măsuri severe şi aici vreau să reliefez din nou efortul extraordinar pe care-l face personalul medical în tratarea şi îngrijirea bolnavilor şi acestora le mulţumesc din nou pentru efortul depus”, ne-a mai declarat Waldemar Murgu.

Conforma datelor primite astăzi de la DSP Caraş-Severin 63 de persoane cu COVID-19 sunt internate în cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa iar 6 se află în secţia de ATI a unităţii medicale.

Cele mai citite

Related Articles