DSP Caraş-Severin a avizat extinderea numărului de paturi atât la Spitalul Judeţean Reşiţa cât şi la Spitalul Municipal Caransebeş pentru COVID-19

Pentru a evita un blocaj din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, cazuri care apar de la o zi la alta, Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a avizat extinderea numărului de paturi atât la Spitalul Judeţean Reşiţa cât şi la Spitalul Municipal Caransebeş. Reprezentanţii DSP au participat recent la reorganizarea circuitelor de la unitatea medicală din Reşita.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, în speță directorul executiv jr. Dănilă Miloș, a participat recent la redesenarea circuitelor COVID-19 de la Spitalulul Județean de Urgență Reșița, precum și la procesul extinderii numărului de paturi pentru cei infectați cu noul coronavirus. Directorul DSP a avut convorbiri cu managerul SJUR, jr. Waldemar Murgu, cu directorul medical dr. Jaro Marșalic și cu directorul de îngrijiri as. șef Aurora Andreș, pentru a se asigura că sunt respectate normele epidemiologice”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

În zilele următoare şeful DSP, Dănilă Miloş va efectua o vizită şi la Spitalul Municipal din Caransebeş pentru a se asigura că şi la acestă unitate suport COVID sunt respectate toate normele sanitare pentru protecţia bolnavilor şi a cadrelor medicale.

O la fel de bună colaborare o are DSP Caraș-Severin și cu Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, acolo unde va urma o altă vizită a conducerii DSP Caraș-Severin – directorul executiv jr. Miloș Dănilă, care se va întâlni cu managerul unității, dr. Gheorghe Borcean. Și la Caransebeș vor fi urmărite măsurile luate pentru prevenirea aglomerării cu bolnavi infectați cu noul coronavirus, în special secția ATI“, ne-a mai declarat Daniel Botgros.

Dacă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa existau anterior 32 de paturi pentru confirmaţi şi 28 pentru suspecţi, acum sunt 102 paturi pentru confirmaţi şi 36 pentru suspecţi. La fel s-a întâmplat şi la Caransebeş, la unitatea medicală suport COVID-19, aici numărul paturilor a fost dublat de la 50 la 100.

De același autor

Related Articles