Sistemul de Bike Sharing din Reşiţa, un real succes! Tineri și bătrâni, părinți și copii, reșițenii au folosit din plin cele 60 de biciclete puse la dispoziție gratuit de Primăria Reșița.

În prima jumătate a acestui an, mai exact din 15 mai până la începutul lui august, cei care au închiriat bicicletele au reușit să parcurgă aproape 90.000 de kilometri pe două roți. Aplicația a înregistrat 8.875 de închirieri ce au totalizat 8.654 de ore de pedalare. Ținând cont de interesul reșițenilor pentru acest proiect, în anii următori sistemul va fi extins cu mai multe stații, cât și un număr mai mare de biciclete.

Primele zone în care vor fi amplasate biciclete, dar și camere video ce să le securizeze, sunt Muncitoresc și Moroasa.

Bicicletele pot fi folosite în următoarele condiții:

– utilizatorii trebuie să se înregistreze în sistem prin aplicația LINKA GO. Aplicația pentru deblocarea bicicletelor poate fi descărcată din Google Play și APP Store.
– pentru a crea contul, utilizatorul va trebui sa furnizeze numele, prenumele, o adresă de email validă si numărul de telefon.
– Înainte de folosirea bicicletei ultilizatorii vor trebui să accepte Termenii și Condițiile aplicației Linka Go. Acordul se da în cadrul aplicației.

Bicicletele NU se pot utiliza / închiria:

(1) pentru transportul de pasageri;

(2) pentru transportul de substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase;

(3) pentru a participa la curse de biciclete;

(4) pentru a fi subînchiriate la terți;

(5) de persoane care sunt sub influența alcoolului sau drogurilor;

(6) în situații de vânt puternic sau furtuni.

Durata unei sesiuni de utilizare este de maxim patru ore, după care trebuie returnate. Nereturnarea în cel mult 12 ore de la finalizarea sesiunii de utilizare se poate considera suspiciune de furt iar în acest caz vor fi sesizate organele competente pentru începerea procedurilor legale de recuperare a echipamentului. În consecință, se va proceda la suspendarea contului emis pe numele utilizatorului până la soluționarea cauzei.

Pe toată perioada de utilizare, cetăţenii trebuie să dețină echipamentul adecvat pentru utilizarea în condiții de siguranță și nu are voie să intervină asupra stării tehnice sau reglajelor echipamentului închiriat, sub sancțiunea angajării răspunderii sale pentru situațiile sau defecțiunile create.

  • Intervalul orar de utilizare este 08:00 – 22.00, valabil de luni până duminică.
  • Regulamentul integral poate fi vizualizat accesând pe siteul www.primariaresita.ro
  • Perioada de funcționare a sistemului va fi întreruptă în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 1 noembrie – 30 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile, deasemenea bicicletele sunt echipate cu sistem de monitorizare GPS, iar beneficiarii acestui sistem sunt rugați să respecte și să trateze mijlocul de transport cu responsabilitate.

Descarcă aplicația folosind linkul:
GOOGLE PLAY https://play.google.com/store/apps/details…

sau

APP STORE https://apps.apple.com/us/app/linka-go/id1300433189