[AUDIO] Prefectura Caraş-Severin a împlinit 30 de ani!

În aceste zile se împlinesc 30 de ani de la înfiinţarea Prefecturii în Caraş-Severin. Pe vremea aceea, instituţia avea alte responsabilităţi.

În urmă cu 30 de ani, printre atribuţiile celor care activau în Prefectură  se număra întocmirea bugetului judeţului pe capitole şi localităţi. Tranziţia economică, adică transformarea întreprinderilor socialiste în societăţi comerciale capitaliste, era un alt atribut al Prefecturii, la fel ca şi întregirea patrimoniului judeţului cu o Carte Funciară dispărută în comunism. Noua instituţie trebuia să se ocupe şi de reforma agrară prin înapoierea pământului cetăţenilor şi desfiinţarea CAP-urilor, dar şi să salveze plantaţiile. Tot atunci, prefectul numea primarii, viceprimarii şi secretarii din judeţ.

De-a lungul vremii, la conducere au fost 18 prefecţi: Edgar Blasius, Liviu Spătaru, Traian Zamfir, Nicolae Ștefănescu, Iosef Hilofsky, Ion Macel Vela, Gheorghe Pavel Bălan, Enache Barbu, Gheorghe Cahniță, Gavril Soran, Ioan Anton Paulescu, Octavian Țunea, Ioan Sabo, Silviu Hurduzeu, Miu Nicolae Ciobanu, Florența Albu, Matei Lupu şi Cristian Gâfu, cel aflat acum în funcţie. Acesta a ţinut să-i felicite pe cei care au activat la Prefectură, iar actualilor colegi le-a urat putere de muncă.

„Cu prilejul sărbătoririi a 30 de ani de existenţă a Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, mă adresez atât celor care au activat în cadrul acestei instituţii, cât şi celor care o fac în prezent. Doresc să vă mulţumesc tuturor pentru munca şi eforturile depuse în cadrul Instituţiei Prefectului. Au fost 30 de ani cu momente bune şi mai puţin bune, dar nivelul instituţiei a fost într-o continuă creştere şi fiecare fost sau actual angajat şi-a adus aportul la îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de instituţia noastră. Orice realizare a fost rodul unei munci colective şi de-a lungul timpului am dat dovadă că suntem o echipă unită şi că interesul comun al tuturor angajaţilor instituţiei noastre este acela de a fi mereu cât mai performanţi şi mai utili pentru cetăţenii judeţului nostru. Vă doresc multă sănătate şi fericire, iar celor care încă activaţi în cadrul acestei instituţii, vă doresc putere de muncă, pentru ca, împreună, să reuşim să ne ridicăm la nivelul pe care cetăţenii judeţului îl aşteaptă de la noi. Mă simt onorat că fac parte din acest grup de oameni minunaţi, harnici şi care mereu au pus cetăţeanul şi nevoile sale pe primul loc. La mulţi ani Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin şi tuturor colegilor care fac sau au făcut parte din această instituţie!“

În prezent, prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local, fapt pentru care el este numit de Guvernul României în fiecare județ. El este garantul respectarii legii si a ordinii publice la nivel local. Prefectul conduce serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si celorlalte organe ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului organizate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale.

Cele mai citite

Related Articles