[AUDIO] 8 exemplare noi s-au alăturat celei mai mari populații de zimbri liberi din România

Un nou efectiv de zimbri a ajuns recent în zona de resălbăticire de la Armeniş, de unde peste câteva luni de aclimatizare se vor alătura celor peste 57 de exemplare libere din Carpaţii Meridionali.

6 femele şi 2 masculi şi-au început lungul drum către sălbăticie din rezervaţii din Germania şi Elveţia pentru a diversifica populaţia deja existentă în cadrul sitului Natura 2000 din Munţii Ţarcu, a transmis pentru Radio Reşiţa expertul în comunicare al WWF România, Bianca Ştefănuţ. Conform acesteia, transportul de la începutul săptămânii este primul pe anul 2020, devansat ca dată din cauza pandemiei de Coronavirus, căruia îi va mai urma însă şi un al doilea în toamnă dacă va fi totul bine.

Bianca Stefanut

Bianca Ştefănuţ a mai subliniat că, exemplarele de zimbru plasate experimental în Caraş-Severin sunt considerate şi repere ştiinţifice prin care se studiază comportamentul speciei şi impactul acesteia asupra mediului. Întreaga turmă este permanent monitorizată de rangerii parcului, a mai subliniat aceasta.

De același autor

Related Articles