[FOTO-AUDIO-VIDEO] Artistul plastic de doar 10 ani, Maia Truţulescu, pe podium la un nou concurs internaţional!

După ce anul acesta tânăra noastră artistă Maia Truţulescu a participat la  Concursul Internațional de Arte Plastice ”Martha Bibescu”, aflat la prima ediție, unde a obţinut în urma unei jurizări extrem de pertinente și atente, un nou premiu, o nouă recunoaştere, fiind cel mai tânăr laureat al concursului, al cărui juriu a fost format din pictori, istorici și critici de artă, curatori și profesori universitari la Univertitatea Națională de Artă din București, iată că pe şevaletul realizărilor sale a pus un nou premiu: locul trei la Concursul Internațional de Arte Plastice “Ionel Perlea”, unde au prezentat lucrări artisti până la vârsta de 25 de ani!

Evident cu modestia ce o caracterizează, Maia a mărturisit cu emoţie:

„Această vară este pentru mine una foarte intensă și plină de realizări. Sunt din nou extrem de fericită să obțin locul III și să fiu unul dintre laureații Concursului internațional de arte plastice “Ionel Perlea”, concurs organizat de Asociația Pro Valores, în parteneriat cu Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”. Satisfacția e foarte mare, pentru că am concurat cu artiști mult mai mari decât mine, jurizarea neținând cont de categoria de vârstă. Concursul a fost dedicat tinerilor artişti plastici cu vârste de maxim 25 de ani.

Din juriu au făcut parte : artistul vizual Petru Lucaci, profesor la Universitatea Națională de Arte București și Președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România, artistul vizual și profesorul Valeriu Mladin și jurnalistul Sebastian Crăciun, realizator Radio România Cultural.

Lucrarea mea alături de lucrările celorlalți laureați vor face obiectul expoziției permanente care va fi organizată în Casa memorială Ionel Perlea.

Acest premiu mă onorează”.

FELICITĂRI, MAIA TRUŢULESCU!

La vârsta de doar 10 ani, Maia Truţulescu este un nume apreciat în lumea artiştilor plastici, o  parte dintre lucrările sale sunt deja la loc de cinste, cum ar fi „Mother Earth“, care face parte din artoteca „Memorii pentru viitor“ a Centrului pentru UNESCO – Louis François din Troyes, Franța.

https://www.facebook.com/100009340296375/videos/2668863270101657/?id=100009340296375&__tn__=%2CdC-RH-R-R&eid=ARBfkpPQdjt7tyScPBAQE9xJAtzYzTPW47CbXZ98I3npc0Jfy1M_oeOzUATZNqzwWqvKbQXt6YRAFb_8&hc_ref=ARRv2487YKTVO94s-dvuiuuvxHPFT5e2_B3NrWDHb9xM88ChNtCNJ0eq-g3qUls5wBA&fref=nf

Acest nou succes al Maiei îmbogăţeşte CV-ul cultural al urbei pentru că „Arta își înalță capul atunci când crezurile se moleșesc”, după cum susținea Friedrich Nietzsche.

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles