Drumuri Județene Caraș – Severin: Motivul apariției defecțiunilor pe tronsonul DN 58 (Berzovia)-Fizeș al DJ 572 este transportul de mare tonaj

Direcția Drumuri Județene Caraș Severin a postat astăzi pe pagina de Facebook o clarificare în ceea ce privește motivul apariției defecțiunilor pe tronsonul cuprins între DN 58 – Fizeș al drumului județean DJ 572 după executarea lucrărilor din această vară.

Motivul nu îl constituie proasta execuție, așa cum se vehiculează în spațiul public, ci transportul de mare tonaj. Cerințele caietelor de sarcini nu au cuprins lucrări care să conducă la creșterea capacității portante a drumului (capacitate portantă = tonaj maxim admis fără a produce deformări ale structurii rutiere). Sectorul de drum la care facem referire a făcut obiectul unui contract de lucrări de reparații și întreținere ce a vizat turnarea unui strat de asfalt de 6 cm grosime peste stratul de piatră existent în structura rutieră, fără a se interveni la stratul de fundație al drumului sau asupra grosimii straturilor componente în structura rutieră. Astfel s-a urmărit îmbunătățirea condițiilor de trafic pentru cetățenii din zonă în limita fondurilor disponibile., scrie în mesajul postat.

De asemenea Direcția de Drumuri Județene anunță că a solicitat constructorului remedierea defecțiunilor apărute, lucrarea fiind în perioadă de garanție. În același timp, reprezentanții DDJ au efectuat zilele acestea controale pe drumul județean DJ 572 și au aplicat sancțiuni pentru depășirea masei maxime autorizate (tonaj).

Operatorii care activează în domeniul transportului sunt rugați să respecte masa maximă autorizată înscrisă pe certificatele de înmatriculare ale autoutilitarelor cu care efectuează transportul și să-și depună documentațiile pentru obținerea autorizației de transport la sediul instituției. În continuare se vor efectua verificări ale respectării tonajului, atât pe DJ 572 cât și pe celelalte drumuri județene.

Nu avem intenția de a pune piedici desfășurării proiectelor aflate în derulare, așa cum se vehiculează în spațiul public, ci ne dorim respectarea legislației în vigoare astfel încât cetățenii să nu aibă de suferit”, mai transmit reprezentanții Direcției Județene de Drumuri Caraș Severin.

sursa foto facebook/ Directia Judeteana de Drumuri Caraș Severin

Cele mai citite

Related Articles