Legea carantinei, necesară „în orice țară cu un sistem sanitar evoluat”

Senatul a amânat pentru luni votul final vizând adoptarea legii ce reglementează carantina și izolarea, deşi, după mai bine de șapte ore de dezbateri încheiate aseară târziu, se stabilise ca votul să aibă loc azi.

Dimineață, însă, Comisia juridică a considerat cu votul majoritar că este nevoie de mai multe discuții și de studiere a practicilor europene în domeniu.

Premierul s-a declarat revoltat și indignat de această decizie în contextul evoluției negative a pandemiei de COVID-19, cu un nivel record azi al noilor cazuri, aproape 700.

Prezent la dezbaterile din Senat, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că lipsa obligației pentru pacienții infectați de a se izola a dus la solicitări, inclusiv ale unor persoane cu simptome, de a fi externate din spital.

El a subliniat, încă o dată, importanța stabilirii unui cadru legal în acest sens.

Raed Arafat: Orice ţară care are un sistem sanitar evoluat şi cu experienţă va trebui să aibă astfel de măsură, că astfel scapă de sub control persoane care pot fi chiar cu boli foarte periculoase, care să infecteze pe alţii, pentru că ele nu vor să se interneze sau să se izoleze.

romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles