Primii paşi pentru realizarea conexiunii dintre Timişoara şi Aeroportul Traian Vuia

La Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara se va putea ajunge din municipiul de pe Bega şi cu trenul.

La începutul acestei săptămâni CFR Infrastructură a lansat pe SEAP licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate al conexiunii dintre staţia feroviară Timişoara Est şi Aeroportul Traian Vuia. Investiţia a fost de altfel anunţată încă de săptămâna trecută, în cadrul vizitei pe care ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut-o în zona de vest a ţării.

Studiul de fezabilitate ar trebui să prezinte cea mai bună alternativă privind realizarea legăturii dintre rețeaua feroviară existentă și Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara, pentru respectarea conformității standardelor și asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României. În acest moment, legătura cu aeroportul este asigurată numai printr-un drum cu două benzi, astfel că prin realizarea legăturii feroviare se obține eficientizarea transportului prin fluidizarea deplasării pasagerilor şi mărfurilor cu efecte evidente asupra economiei, se arată în anunțul din SEAP.

Valoarea estimată a contractului este de 1,73 milioane de lei,  fără TVA, adică aproximativ jumătate de milion de euro. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 iulie, acestea urmând să fie evaluate până pe 26 august iar apoi să fie anunţat câştigătorul.

Cele mai citite

Related Articles