Un nou caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat în Caraş-Severin, după o perioadă de platou care s-a întins pe mai mult de 30 de zile. Este vorba de un bărbat care lucrează într-o unitate de procesare a cărnii din judeţul Timiş. El făcea naveta împreună cu alte 16 persoane, care au fost puse în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor. Şi autorităţile sanitare din judeţul vecin au demarat o anchetă epidemiologică.

În urma unei perioade  de platou care s-a întins pe mai mult de 30 de zile, în  Caraş-Severin a apărut un  nou caz de infectare cu SARS CoV-2.  Este vorba de un bărbat care lucrează într-o unitate de procesare a cărnii din judeţul  Timiş. Pacientul se deplasa spre locul de muncă făcând naveta, împreună cu alte 16 persoane.  În urma anchetei epidemiologice, efectuate de DSP Caraş-Severin, toate aceste persoane au fost puse în izolare la domiciliu, împreună cu familiile lor. A fost anunţată conducerea unităţii timişene unde lucrează pacientul, precum şi autorităţile sanitare din  judeţul vecin, care la rândul lor au demarat o anchetă epidemiologică.

În prezent, pacientul este internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din  Reşiţa, acolo unde corpul medical a păstrat protocoalele şi măsurile de siguranţă epidemiologică  impuse de pandemia de COVID-19.

În această dimineaţa, prefectul  judeţului,  Cristian Gâfu, a dispus conducerilor DSV şi OPC Caraş-Severin să efectueze controale cu caracter  preventiv la toate unităţile de procesare a cărnii din judeţ, subliniind că măsurile de prevenţie aplicate până acum au condus la rezultatele pozitive  pe  care judeţul nostru le-a înregistrat în această perioadă de criză.  Totodată,  prefectul judeţului a insistat ca lucrătorii acestor servicii să  respecte toate normele de protecţie, pentru siguranţa tuturor. 

Deşi acest caz are provenienţa în Timiş,  facem un apel către toţi cetăţenii judeţului Caraş-Severin să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pentru a reuşi să ţinem sub control această pandemie.