Consiliul Local al Municipiului Reșița a decis în cadrul ședinței ordinare de ieri înființarea Serviciului Parcări Publice. Primarul Ioan Popa spune că a luat drept model de bună practică două dintre municipiile care s-au dezvoltat într-un ritm dinamic în ultimii ani, Oradea și Cluj-Napoca. În fapt, este vorba de parcările preluate de la societatea Eco Bau Parc, contract reziliat de municipalitate acum aproximativ un an, în urma înțelegerii dintre părți.

Tot de atunci, parcările Reșiței au rămas abandonate, la fel ca multe dintre autoturismele care își fac „veacul“ pe aceste spații demarcate pe care primăria le-ar putea taxa, aducând plus valoare la bugetul municipal. 

Ioan Popa

În cadrul aceleiași ședințe a Consiliului Local, primarul Ioan Popa a vorbit și despre noile parcări din zona complexului Victoria ce care vor fi realizate în această vară.

În următoarele luni vom începe să punem la punct aceste parcări, la Victoria am asanat flancul stâng, am demolat terasele si începem amenajarea pe flanc si în spatele complexului“, afirmă primarul Reșiței! Primarul estimează că în jurul complexului comercial Victoria să fie amenajate în perioada următoare 25 de noi locuri de parcare.

Cărtile de specialitate în domeniul urban spun ca în toate zonele de interes dintr-un oras trebuie sa fie parcari platite pentru a nu lasa oamenii acolo masini cu zilele sau cu saptamânile, când altii au nevoie pentru o jumatate de ora sau o ora. Ne-am inspirat de la ceea ce fac colegii la Cluj si la Oradea. La Oradea se încaseaza la bugetul local 2,5 milioane de euro pe an, la Cluj 4 milioane. E o sursa extraordinara de bani pentru buget. Și în plus reglementeaza și circulatia. Studiem un sistem cu pastile inteligente care sesizeaza când cineva parcheaza și dacă în 5 minute nu se plăteste prin sms sau cu cardul, serviciul va fi sesizat iar cineva se va duce să constate ce se întâmplă. Așa se întâmplă în toate orașele civilizate.“, a completat primarul Reșiței, Ioan Popa.