Noi focare de COVID-19 au fost depistate în mai multe județe

16 cazuri au fost descoperite la Centrul de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap Ţuicani din județul Dâmbovița. Este vorba despre zece rezidenți și şase angajați, toți asimptomatici.

Un alt focar de infecție a fost declarat la o fabrică de cablaj auto din municipiul Deva, unde șapte salariați au fost depistați pozitiv.

Crește și numărul de infectări cu noul coronavirus de la Centrul pentru copii cu handicap sever din Oltenița. Joi, încă nouă persoane au fost descoperite ca fiind bolnave, după ce la mijlocul lunii fuseseră confirmate 16 cazuri.

9 din cele 12 teste efectuate, atât în cazul copiilor, cât și al îngrijitorilor au fost pozitive. Toți cei nouă bolnavi de COVID-19 au fost, de asemenea, transferați la spitalul din Oltenița și monitorizați din punct de vedere medical de către specialiștii aduşi de la București și Călărași pentru ca unitatea medicală să fie funcțională. Medicii susțin că starea acestora este bună și că nu au simptome specifice infecției cu COVID-19.

Potrivit noului protocol stabilit de Ministerul Sănătății, după zece zile de spitalizare, vor fi externați, dacă starea lor de sănătate nu se înrăutățește. RRA

Cele mai citite

Related Articles