11 ani fără Michael Jackson

Fanii din întreaga lume îl comemorează astăzi pe Michael Jackson, care a murit la 25 iunie 2009. Regele muzicii pop s-a stins din viaţă la vârsta de 50 de ani, în Los Angeleş după un stop cardiac, provocat de o supradoză de medicamente.

Renumitul interpret a spart tiparele şi a înregistrat recorduri. Michael Jackson a făcut celebre o serie de tehnici de danş precum robotul si moonwalk-ul. Michael este primul artist de culoare care a avut un succes răsunător pe scenele din Statele Unite şi întreaga lume.

Cântăreţul era al şaptelea copil din familia Jackson. El a debutat în anul 1964, într-o formaţie alături de fraţii săi, iar şapte ani mai târziu şi-a început cariera solo. Artistul a fost căsătorit de două ori şi avea trei copii. Potrivit Guiness World Recordşs, Michael Jackson este recunoscut ca fiind cel mai bun artist al tuturor timpurilor.

Michael Jackson este primul megastar mondial care a concertat în România după Revoluţie. Stadionul „23 August” s-a dovedit neîncăpător pentru cei 70.000 de fani care s-au înghesuit să vadă spectacolul care părea atunci de proporţii cosmice.

În 1996, megastarul a revenit în România, în data de 14 septembrie. Era ultimul turneu anunţat al megastarului.

sursa foto pinterest.com

Cele mai citite

Related Articles