COVID-19 a afectat industria uşoară din Caraş-Severin. O să ne trezim cu 300 de şomeri în Reşiţa?

În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, desfăşurată astăzi, liderul Cartel ALFA din Caraş-Severin, Marian Apostol, a tras un semnal de alarmă!

Noul coronavirus a afectat industria uşoară şi industria HORECA din judeţul nostru. Din această cauză aproximativ 300 de angajaţi din cadrul unor societăţi importante din Reşiţa sunt la un pas de a rămâne fără loc de muncă. Liderul Cartel ALFA din Caraş-Severin, Marian Apostol explică cum de s-a ajuns în această situaţie.

Doresc să vă anunţ că în judeţul nostru avem o zonă de activităţi care este foarte afectată de măsurile împotriva virusului COVID-19. Pentru industria uşoară de exemplu, parcă s-a oprit lumea în loc, în sensul în care practic s-a blocat această piaţă iar comenzile lipsesc cu desăvârşire.

Împreună cu câteva societăţi comerciale de acest gen facem demersuri şi prin intermediul Federaţiilor sindicale de resort să găsim beneficiari care să ajute societăţile comerciale respective, să primească nişte comenzi şi să depăşească acest moment.

Din păcate, până acum toate încercările pe care le-am avut pe filieră patronală şi sindicală au avut un rezultat negativ, în sensul în care nu am reuşit să găsim beneficiari, resursele de lucru pe care le au acum, practic, le permite să mai funcţioneze vre-o 2 săptămâni, deja s-au luat măsuri ca o parte din angajaţi să fie trimişi în concedii. Dar situaţia e gravă dacă nu rezolvăm problema în cel mult două săptămâni o să ne trezim cu 300 de şomeri în Reşiţa “, este apelul transmis de Marian Apostol.

Cele mai citite

Related Articles