TRENULEȚUL CU II va circula mâine în stațiunea Băile Herculane, de Ziua internațională a iei românești!

Ziua internațională a iei românești va fi marcată mâine – miercuri 24 iunie – în stațiunea Băile Herculane prin punerea în circulație, în mod simbolic, TRENULEȚULUI CU II, care va efectua un tur complet, cu plecare la ora 15.00 de la Parcul Vicol până la Ștrandul 7 Izvoare pe Valea Cernei și retur!

Ne-am hotărât să ne întâlnim cu elevele de la Liceul HERCULES aici în zona Parcului Vicol, fetele îmbrăcate în ii adevărate cusute de ele, de mamele lor de bunicele lor și să ne plimbăm prin stațiune, să admirăm natura și să ne simțim mai aproape de florile din pădure și florile de pe ii! Ne pregătim, culegem sânziene, culegem flori și facem coronițe de Sânziene și le împărțim turiștilor flori și sânziene de leac și de dragoste!

Trenulețul dă foarte bine în stațiunea noastră, chiar toți turiștii îl solicită foarte mult, copiii se simt foarte bine în trenuleț, e deschis, merge încet, poți admira toate obiectivele turistice din stațiune, poți admira natura! Plouă sau e soare ne simțim bine în trenuleț, nu există pericolul de a ne contamina unii de la alții, sigur că vom avea și mască dar, totuși, bate vântul, aerul circulă, soarele și ne simțim bine! Eu continuu să promovez ia românească! Nu fac decât să duc mai departe această tehnică tradițională și acest obiect frumos și unic pe tot globul – ia românească!, ne-a declarat inițiatorul și organizatorul acestei acțiuni – prof. Despina Bălteanu de la Liceul HERCULES din orașul de pe Cerna.

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles