Mai mult de jumătate dintre turişti aleg în acest an vacanţe în România

Românii nu renunţă la călătorii prin ţară în acest an, peste 50% dintre ei spunând că au în plan să meargă în excursii sau concedii, în special la pensiuni mai izolate sau hotelurile care iau măsuri clare de igienă, arată un sondaj realizat de plaforma Travelminit.

Aproape jumătate dintre respondenti au declarat că România va fi principala destinaţie de vacanţă pentru acest an şi, spre deosebire de alţi ani în care preţul era prioritar în luarea deciziei, anul acesta siguranţa şi locaţia proprietăţii se află printre principalele motive de rezervare a unei vacanţe.

Astfel, 38% dintre respondenţi optează pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curăţenie şi igienizare în vederea rezervării unei cazări. În ceea ce privesc motivele pentru care se tem sa calatoreasca in viitorul apropiaţ clienţii enumeră riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39.7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricţiile de distanţare socială şi alte masuri restrictive de prevenire a contaminării, ne-a declarat Timeea Ambruş, Operations Manager la Travelminit.

Timeea Ambruş, Operations Manager

Între timp, peste 1000 de proprietăţi au adăugat deja informaţii legate de modul în care gestionează prevenţia împotriva COVID-19, după redeschidere.

Litoralul rămâne principala atracţie şi în această vară, urmat de Valea Prahovei, staţiunile balneare printre care Băile Herculane, Băile Felix sau Băile Olăneşti şi oraşele istorice ca Sibiu, Braşov sau Sighişoara.

Cele mai citite

Related Articles