Râul Timiş, sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Şag se află sub cod roşu de inundaţii până la ora 12.00, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.

Totodată este în vigoare un cod portocaliu pentru râurile Bârzava, Bega Veche, Bega, Timiş – afluenţii aferenţi sectorului în aval de Sadova. Cursurile de apă Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş şi Nera – judeţele: Timiş şi Caraş-Severin), Cerna – judeţul Caraş-Severin sunt vizate de un cod galben de inundaţii.

Potrivit hidrologilor, debitele vor fi în general în creştere din cauza precipitaţiilor prognozate şi propagării. Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei de Apă Banat, Sorina Neaga:

La această oră, debitele sunt în creștere din cauza propagării pe cursurile inferioare ale Bârzavei, Timişului şi Crişurilor. Debitele se situează peste COTELE DE PERICOL pe râul Timiș la stația hidrometrică Grăniceri – judeţul Timiş, peste COTELE DE ATENȚIE pe râurile Crișul Alb la Ineu, Chişineu Criş, Matca la Seleuş – judeţul Arad, Bârzava la Partoş, Sasa la Poieni, Timiș la Lugoj, Șag – judeţul Timiş, Sebeș la Turnu Ruieni – judeţul Caraş-Severin.

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în creştere, având valoarea de 7000 m3/s, peste media multianuală a lunii iunie (6400 m3/s).