Chitara cu care solistul formaţiei Nirvana, Kurt Cobain, a cântat în cadrul memorabilului concert ‘MTV Unplugged’ s-a vândut la licitaţie pentru suma record de 6.010.000 de dolari, conform unui anunţ făcut sâmbătă seară de casa de licitaţii californiană Julien’s Auctions, transmite DPA.

Instrumentul acustic-electric Martin D-18E, produs în 1959, a fost vândut în cadrul licitaţiei ‘Music Icons’, licitaţie organizată vineri şi sâmbătă de Julien’s Auctions. Conform casei de licitaţii din Beverly Hills, suma de 6 milioane de dolari reprezintă ‘un nou record pentru o chitară’.

Kurt Cobain a cântat la acest instrument în cadrul concertului eveniment organizat în seria ‘MTV Unplugged’, la New York în 1993 – concert considerat de mulţi drept cea mai reprezentativă performanţă a trupei grunge Nirvana.

Anul trecut, bluza vintage de culoare verde-oliv pe care a purtat-o Cobain în cadrul aceluiaşi concert eveniment din 1993 s-a vândut pentru suma record de 334.000 de dolari. Kurt Cobain a susţinut acest concert cu doar 5 luni înainte să se sinucidă, în aprilie 1994.

Chitara a fost vândută în cutia ei originală, de culoare neagră şi cu interiorul violet.

Kurt Cobain a lipit pe gâtul chitării un flyer cu albumul ‘Feel the Darkness’ al formaţiei punk americane Poison Idea. Nirvana s-a aflat în turneu alături de această formaţie în 1992.

Mânerul cutiei de chitară are încă pe el unele etichete de bagaje de pe aeroporturile pe care membrii formaţiei Nirvana au ajuns în cadrul turneului lor nord-american din 1993, mai notează DPA.

sursa Agerpres

foto www.groundguitar.com