Municipiul Reşiţa a fost ocolit de probleme în ciuda precipitaţiilor abundente. Directorul Direcţiei Pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Daniel Călin spune că inundaţiile din alţi ani sunt o amintire datorită lucrărilor efectuate la reţeaua de canalizare.

Noi am avut 5 oameni care un an au curăţat 90% din canalizarea pluvială a oraşului. Acesta este motivul pentru care nu mai vedem inundaţii la Poliţie, la Universitatea Eftimie Murgu, nu mai vedem inundaţii la pasajul TMK, doar în mică măsură pentru că acolo se adună multă apă şi nu fac faţă pompele.

Aşteptăm un vârf în jurul orei 18.00 pentru că Văliugul se deversează deja, Breazova mai are puţin şi se umple, iar Gozna mai are un metru şi o să dea şi acolo peste deversor. Momentan nu sunt probleme.

Directorul Direcţiei Pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, Daniel Călin a mai spus că au fost luate măsuri pentru a evita eventualele neplăceri.

Încercăm să facem un dig din saci de nisip în Câlnic, pe strada Bistrei, unde este cea mai joasă parte a albiei Bârzavei şi unde de fiecare dată când a plouat torenţial şi au fost inundaţii, a ieşit afară. Încercăm să ne protejăm în cazul în care la noapte o să vină apele mai mari. La fel am făcut şi în faţa casei de bătrâni, în Lend. Am realizat un dig din saci de nisip.