Absolvenţii de clasa a VIII-a susţin proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naţionale

Absolvenţii de gimnaziu vor susţine astăzi proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naţionale. Examenul are loc în condiţii speciale, având în vedere pandemia de coronavirus. Elevilor li se va măsura temperatura, vor purta mască pe durata întregului examen şi vor respecta distanţarea.

Prima probă, cea la limba şi literatura română s-a desfăşurat fără probleme din punct de vedere medical în Caraş-Severin. Niciun elev nu a fost respins la examinarea epidemiologică, în schimb patru elevi se află în izolare la domiciliu şi vor susţine examenul în sesiunea specială.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi, 18 iunie proba la limba maternă. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14.00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8.00 – 12.00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor. Corectarea testelor se va face în alt judeţ decât în cel de care aparţine candidatul.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 – 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

Cele mai citite

Related Articles