Alexandru Rafila: Încălzirea vremii ar putea să nu reducă răspândirea coronavirusului

În lipsa unor dovezi ştiinţifice, specialiştii şi-au schimbat opinia expusă la începutul pandemiei de COVID-19 potrivit căreia încălzirea vremii ar reduce răspândirea coronavirusului.

Într-o intervenţie la Radio România Actualităţi, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că majoritatea oamenilor nu au imunitate la coronavirus şi că indiferent de temperatura de afară trebuie păstrate regulile sanitare de protecţie.

Alexandru Rafila: Vedeţi că sunt ţări unde temperaturile sunt foarte ridicate, Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Iran, de exemplu, în această perioadă şi sunt foarte, foarte multe cazuri acolo. Aşa că se pare că influenţa căldurii asupra virusului este foarte mică şi, până la urmă, având în vedere că majoritatea persoanelor nu au niciun fel de imunitate faţă de acest virus, vă daţi seama că transmiterea este posibilă în continuare şi chiar probabilă dacă nu încercăm să evităm aglomeraţia şi să aplicăm acele trei reguli.
Realizator: Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în emisiunea “Subiectul zilei”, de la Radio România Actualităţi.

De același autor

Related Articles