Coronavirus: Peste 800 de morţi în SUA în ultimele 24 de ore

Statele Unite au înregistrat 839 de morţi suplimentare legate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, ridicând la 114.613 numărul deceselor din cauza COVID-19 în ţară, potrivit datelor raportate vineri de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP.

Prima putere economică mondială este, în valoare absolută, ţara cea mai afectată de pandemie, atât în număr de decese, cât şi de cazuri diagnosticate (2.044.572). Acest număr este probabil inferior realităţii, ţinând cont de dificultatea accesului la teste întâmpinată la începutul pandemiei.

De la sfârşitul lui mai, numărul deceselor cotidiene rar depăşeşte 1.000, iar cel al contaminărilor oscilează în jur de 20.000 în medie.

În Statele Unite, primul val nu a fost depăşit complet şi pandemia s-a deplasat de la New York şi statele din nord-estul ţării spre o zonă mai largă întinsă de la sud la vest, situaţia fiind îngrijorătoare pentru spitalele din Arizona, Texas sau Florida.

În numeroase state, numărul infecţiilor este la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei.

“Când începem să vedem tot mai multe spitalizări, este un semn sigur că suntem pe un drum greşit”, a explicat la CNN foarte respectatul imunolog Anthony Fauci, consilier la Casa Albă.

În timp ce ţara a atins oficial 100.000 de morţi din cauza COVID-19 la 28 mai, va ajunge la probabil 130.000 până la Ziua naţională a SUA, 4 iulie, potrivit unei medii a mai multor modele epidemiologice.

Sursa: agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles