Amenajarea unui muzeu de mineralogie „Constantin Gruescu” la Bocşa devine realitate, chiar dacă asta se întâmplă la şase luni de la moartea mineralogului care a înfiinţat Casa Binelui din Ocna de Fier, un loc vizitat de turişti din lumea întreagă.

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a semnat contractul de finanţare în valoare de 12 milioane de lei, fonduri atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Proiectul prevede şi amenajarea unei case etnografice, unde vor fi expuse obiecte vechi, donate de către cetăţeni, unui observator astronomic şi reabilitarea a mai multe străzi din Bocşa Română.

Proiectul are scop îmbunătățirea calității vieții sociale și culturale a populației orașului Bocșa, prin reabilitare, extindere și amenajare peisageră Muzeul ”Constantin Lucaci”, reabilitare și extindere imobil existent – amenajare Casa etnografică, Galeria de mineralogie ”Constantin Gruescu”, Observatorul astronomic și reabilitare și modernizare străzi în zona de nord din Bocșa Română (jud. Caraș-Severin): 11.945.765,32 lei.

Constantin Gruescu, cel care a pus bazele primului muzeu privat de mineralogie estetică din România a trecut la cele eterne în data de 22 ianuarie 2020.

CITEŞTE:

[FOTO-AUDIO] Casa Binelui din Ocna de Fier, deschisă Eternităţii. Mineralogul cărăşan, Constantin Gruescu a plecat la cele veşnice!

1 COMENTARIU

 1. 🖐09 IUNIE 2020🤚

  🗣: CAND OARE VOM INVATA SI NOI ROMANII, SA NE APRECIEM ADEVATATELE VALORI…CAT INCA LE MAI AVEM PRIN PREAJMA ?!…

  🗣: CONSTANTIN GRUIESCU…UN OM…IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI (!)

  🗣: TRECUT IN ALTE PLANURI DE MANIFESTARE LA DATA DE 22.01.2020, LA FRUMOASA VARSTA DE 95 DE ANI…

  🗣: O VIATA DEDICATA CRISTALELOR…

  🗣: …PE NE’A COSTICA SI TANTI MIA…AM AVUT ONOAREA SA-I INTALNESC PRIMA DATA IN URMA CU 14 ANI…IN VARA ANULUI 2006… IN MINUNATA LOR CASA DE VIS…”Casa Binelui”…

  🗣: DE-ATUNCI SUNT NEDESPARTIT DE CRISTALUL CARE MI L-A DARUIT TANTI MIA LA…PLECARE DIN CASA LOR…CASA BINELUI…SI A LUMINII BENEFICE ENERGETICE

  🗣: GANDURILE MELE BUNE, SUNT MEREU SI MEREU IN PREAJMA FIINTEI TALE…TANTI MIA….

  🗣: DORMI IN PACE NE’A COSTICA…SUFLET SUFLET BLAND SI BUN…

  Cu Stima si mult Respect pentru munca lor de-o VIATA…
  pe care-aleg sa le impletesc ACUM cu multa Recunostiinta si Eterna Prietenie…

  🖐Alexandru🤚

Comments are closed.