[FOTO-AUDIO] Trafic permanent la frontiera cu Ungaria. Totuşi, la Nădlac 2 se aşteaptă 80 de minute

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, ieri, că traficul la frontiera cu Ungaria se desfăşoară în condiţii normale şi civilizate, dar că încă se practică tranzitul pietonal. El a făcut aceste precizări în cursul unei vizite la Punctul de Trecere Nădlac 1.

„Traficul se desfăşoară în condiţii normale, civilizate. Încă se practică acest tranzit pietonal, asta înseamnă că lumea vine cu diferite mijloace de transport ocazionale. Sper ca după 1 iunie, când transportul internaţional de persoane poate, să spunem, completa această cerere de tranzit şi din partea operatorilor români acest fenomen să fie cât mai redus. După întâlnirea cu ministrul de interne din Ungaria lucrurile s-au derulat aşa cum ne-am înţeles, au fost deschise şi alte puncte de tranzit, au fost stabilite şi deschise două culoare pentru transportul în comun, cu microbuze şi autocare, pe Borş şi pe Nădlac 2”.

Marcel Vela a mai spus că intrarea în România şi ieşirea din Ungaria se pot face, începând de ieri, la orice oră şi nu va mai fi acel blocaj creat în urma faptului că autorităţile maghiare permiteau tranzitul între anumite ore. El a reamintit că până pe 15 iunie persoanele care vin în România vor intra în izolare la domiliciu sau dacă nu pot face acest lucru sau nu îl doresc din diverse motive, atunci vor intra în carantină instituţionalizată.

La graniţa comună sunt operaţionale, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire, 11 puncte de trecere a frontierei pentru efectuarea formalităţilor de control.

Pentru traficul de persoane şi camioane sunt operaţionale, în funcţie de specificul fiecărui punct, următoarele puncte de trecere a frontierei:

    T.F. Petea – judeţul Satu Mare

    T.F. Urziceni – judeţul Satu Mare

    T.F. Valea lui Mihai – judeţul Bihor

    T.F. Borş – judeţul Bihor

    T.F. Vărșand – judeţul Arad

    T.F. Turnu – judeţul Arad

    T.F. Nădlac I – judeţul Arad

    T.F. Nădlac II – judeţul Arad

De asemenea, prin celelalte puncte de trecere deschise la graniţa comună se va permite doar traficul lucrătorilor transfrontalieri:

    T.F. Salonta – judeţul Bihor

    T.F. Săcuieni – judeţul Bihor     T.F. Cenad – judeţul Timiş

Cele mai citite

Related Articles