Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a anunţat în şedinţa de Guvern, că începând de joi, 28 mai, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va ridica temporar restricţiile de tonaj de pe tronsonul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, cei 21 de km între Holdea şi Ilia.

Ridicarea restricțiilor de tonaj a fost posibilă în baza rezultatelor expertizelor realizate la comanda Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi în urma finalizării intervenţiei la podul peste Mureş.
Astfel, începând de joi, 28 mai, ora 00.00, pe acest tronson de autostradă vor putea circula și autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.

Într-un comunicat al CNAIR se precizează că restricțiile de viteză vor fi menținute pentru desfășurarea traficului in condiții de siguranță.

Referitor la lotul doi, Lucian Bode a declarat că 4 kilometri sunt muzeu în aer liber, sunt finalizaţi în proporţie de 75% dar nerecepţionaţi, iar alţi 9 kilometri nu pot fi realizaţi din cauza celebrei secţiuni a urşilor.

Astăzi, situaţia Autostrăzii Lugoj – Deva, parte componentă a coridorului european principal Constanţa – Bucureşti – Piteşti – Sibiu – Nădlac, cu cei 100 de km de autostradă, se prezintă în felul următor: avem 66 de km de autostradă pe care se circulă fără restricţii, avem 21 de km în Lotul 3, unde se circulă cu restricţii de viteză şi de tonaj, avem 4 km din Lotul 2, muzeu în aer liber, sunt finalizaţi în proporţie de 75%, dar nerecepţionaţi şi avem 9 km din Lotul 2, celebra secţiune a urşilor, secţiunea E, nerealizaţi. Obiectivul nostru este să finalizăm lucrările la această autostradă, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi fără restricţii. Aşadar, domnule prim-ministru, vă informez că începând de mâine, 28 mai 2020, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va ridica temporar restricţiile de tonaj pe Tronsonul 3, cei 21 de km dintre Holdea şi Ilia„, a declarat Lucian Bode.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului transporturilor să efectueze un control şi să sesizeze procurorii privind neregulile de pe autostrada Lugoj-Deva.