Schimbarea schimbării: Waldemar Murgu nu pleacă de la conducerea Spitalului Judeţean Reşiţa

Suspendată din funcţia de manager prin ordin de ministru în data de 10 aprilie şi înlocuită pe perioada stării de urgență cu fostul manager, Waldemar Murgu, în cursul zilei de vineri, 15 mai, Alina Stancovici și-a reluat activitatea.

Sâmbătă, 16 mai, Waldemar Murgu a declarat pentru Radio Reșița că: ”el nu a plecat de la conducerea unității medicale, pentru că a primit ordinul nr. 685/2020 emis de ministrul sănătății, conform căruia rămâne în funcția de manager și pe durata stării de alertă.”


Vă reamintim că în data de 6 martie, Alina Stancovici, a fost singurul candidat care a participat la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager al celui mai mare spital din Caraş-Severin. Alina Stancovici, a fost angajat al Consiliului Județean Caraș-Severin, fost director de cabinet la Primăria Reşiţa şi asistent la Universitatea Eftimie Murgu.

Planul managerial prezentat, atunci a avut ca temă „Managementul Calităţii Serviciilor Medicale” şi rămâne valabil şi astăzi.

La obiective generale, Alina Stancovici, a inclus în proiect, îmbunătăţire calităţii serviciilor medicale, aplicarea cerinţelor Sistemului de management al Calităţii conform Standardului, ISO 9001, 2005, orientarea către pacient, având ca scop final satisfacerea nevoilor acestora, diversificarea gamei de servicii oferite, creşterea încrederii acestora în serviciile oferite de spital, îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere prin continuarea şi finalizarea investiţiilor privind lucrările de reabilitare şi modernizare dar şi pregătirea profesională a angajaţilor prin planuri anuale de pregătire profesională.

La partea de obiective strategice, Alina Stancovici a enumerat: creşterea gradului de siguranţă şi de satisfacţie a pacientului, atragerea de noi surse de finanţare, întărirea credibilităţii în personalul medical dar şi atragerea de fonduri pentru investiţiile în aparatură medicală.

Şi chirurgul Romeo Dumitrescu va rămâne, încă 45 de zile, de la expirarea stării de urgenţă la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, prin ordinul 435 emis de Ministerul Sănătăţii în 10 aprilie.

Cele mai citite

Related Articles