Doctorul Romeo Traian Dumitrescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, împreună cu dr. Sorina Tobă, medic delegat la nivelul instituției, au participat ieri, la Inspectoratul Școlar al Județului, având gazdă pe inspectorul general școlar, dna Carina Pristavu, la o videoconferință comună cu toți conducătorii de unități școlare din județ.

Reprezentanții DSP au explicat în amănunt pentru reprezentanții unităților de învățământ conduita preventivă în legătură cu apropiatele examene școlare în ce privește protecția împotriva infectării cu Sars-Cov 2.

Este vorba de de modul corect de purtare a măștii, de culoarele și circuitele speciale, necesare, de modul de dezinfecție, de păstrarea distanței de siguranță și de numărul de elevi care pot participa în același timp la examene.

Sunt măsuri inclusiv legate de însoțirea elevilor până la sălile de examinare, de îmbrăcămintea acestora şi de modul în care ar trebui purtat părul lung, la fete. Şi îmbrăcămintea trebuie dezinfectată, ulterior, acasă.

Dr. Romeo Traian Dumitrescu a oferit explicații ample inclusiv despre ce înseamnă noul coronavirus, cum acționează și cum ne putem feri de infectare.