[AUDIO] Episcopia Caransebeşului face demersuri pentru achiziţionarea de mijloace online pentru elevi

Episcopia Caransebeşului urmează îndemnul Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Patriarhiei Române şi împreună cu inspectorul de religie din cadrul Inspectoratului Şcolar Caraş-Severin centralizează situaţia din mediul rural de pe raza judeţului şi face demersurile privind achiziţionarea de tablete pentru elevii care nu dispun de astfel de gadgeturi.

Despre măsurile intreprinse consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit dr. Casian Ruşeţ pentru Radio Reşiţa:

La cererea Ministerului Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română a iniţiat acest demers la nivelul tuturor eparhiilor din Biserica Ortodoxă Română pentru sprijinirea copiilor care nu au acces la tehnologia necesară pentru susţinerea cursurilor în mediul online. În consecinţă, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean prin inspectorul de religie, Episcopia centralizează la nivel de judeţ situaţia din fiecare localitate, în mod special avem înţelegere cu ISJ. Episcopia se va concentra pe mediul rural acolo unde copiii nu au acces la tablete sau internet. Dup ce se va face această centralizare, Episcopia împreună cu partenerii se va strădui să ofere cât mai multe tablete, în funcţie de nevoi, pentru copilaşii care nu-şi pot permite achiziţionarea acestor aparaturi pentru activitatea didactică online. Urmează să avem o situaţie clară a celor care au aceste nevoi pentru că în consultare cu inspectoratul, având în vedere că Episcopia are infrastructura la nivelul fiecărei localităţi chiar şi acolo unde nu există structură şcolară, Episcopia având preoţi şi în localităţile unde nu mai există şcoli, putem să avem o situaţie cât mai clară şi să încercăm să oferim un gest de maximă necesitate acolo unde celelalte instituţii nu pot penetra ca să asigure aceste aparaturi“.

Casian Ruşeţ

consilierul cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit Casian Ruşeţ

Sursa foto: monitorulsv.ro

De același autor

Related Articles