[VIDEO-AUDIO] Alpinistul Cornel Galescu: această perioadă ne ajută să stabilim ce este important, frumos și util cu adevărat în viața noastră

177

Căzut în tine însuți de pe schela vieții, te scuturi de surplus, de inutil…Și vine o vreme când vrei să te întorci la postamentul și esența devenirii”   …am citat din seria ”Cugetări pandemice” ale cunoscutului alpinist Cornel Galescu, cel care la fel ca noi toți s-a adaptat la ceea ce se întâmplă în această perioadă. Temerarul Coco Galescu nu poate sta foarte departe de munte, astfel că s-a retras împreună cu familia sa la poalele Muntelui Mic, la propria pensiune, unde se bucură de splendoarea naturii cu gândul fiind la revederea cu iubitorii muntelui.

Această perioadă este pentru mine și familia mea un prilej în plus să stăm împreună, uniți, de a redescoperi valoarea și importanța familiei. Suntem în prezent aproape de munte la pensiunea unde organizăm activitățile turistice. În această perioadă am posibilitatea să-mi optimizez programele din cadrul ONG-ului pe care îl coordonez. Ne gândim la activitățile din această vară pe care împreună cu Clubul Montan Caransebeș și cu ONG-ul ”Aventura” le avem în vedere. Împreună cu familia am reamenajat anumite ateliere din parcul de aventură. Pentru că suntem la poalele muntelui ne bucurăm de frumusețea naturii, este un spectacol pe care acum îl putem urmări mai în profunzime. Abia așteptăm să revenim la activitățile cu copiii și cred că și ei la fel. Ne lipsesc prietenii cu care mergeam în excursii, anul acesta nu am mai putut să mergem la ”tradiționalele” cățărări de la Băile Herculane. Dintr-un alt punct de vedere este benefică această perioadă pentru că unii operatori de turism au posibilitatea să-și conecteze anumite minusuri, să se gândească la dezvoltare, în funcție de bugetele disponibile. Ne pare rău că în acest an nu am putut să ne întâlnim cu grupele de copii, care și-ar fi petrecut câteva zile deosebite la noi. Dar am reprogramat activitățile pentru această vară, când sperăm noi să depășim această perioadă a pandemiei. Această perioadă are și darul de a ”decanta” și anumite aspect din viața omului, ne ajută să stabilim ce este important, frumos și util cu adevărat în viața noastră, a spus Coco Galescu.

Publicată de Galescu Cornel pe Duminică, 5 aprilie 2020

Reamintim că anul trecut alpinistul Cornel Galescu din Caransebeș a primit la Gala Alpinismului Românesc, intitulată ”Oamenii premierelor”, trofeul ”Premiere mondiale și românești în munții lumii.” Bănățeanul are un palmares bogat în trasee și vârfuri cucerite în Alaska, Patagonia, Himalaya și expediții de la Polul Sud și Polul Nord.

sursa foto: Cornel Galescu