[AUDIO] Bilanţ de Paşti: cinci incendii de vegetaţie şi două la gospodării

Pompierii cărăşeni au avut activitate intensă şi în perioada sărbătorilor pascale. În doar 3 zile au fost mai multe misiuni de stingere a incendiilor de vegetaţie, dar şi la locuinţe.

În perioada 18-20 aprilie, au fost 5 incendii de vegetaţie cu zeci de hectare afectate. În toate cazurile vorbim de focuri provocate, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, Adrian Manofu. Au fost astfel de incendii pe raza localităţilor Teregova şi Marga, în zona cartierului reşiţean Cuptoare şi la km 7, dar şi în comuna Bozovici. La aceste incendii şi adaugă şi cele izbucnite la gospodării, de această dată din neglijenţă, după cum spune reprezentantul pompierilor.

„Este vorba de un incendiu la un apartament din Moldova Nouă, provocat de grăsimea scursă pe flacăra aragazului. Au intervenit pompierii din oraş, care au reuşit să limiteze pagubele la 3 mii de lei. Valoarea bunurilor salvate se ridică la 60.000 de lei. Un alt incediu a fost la o gospodărie din localitatea Sfânta Elena. Pompierii din Moldova Nouă au acţionat timp de mai multe ore pentru că focul s-a extins şi la alte 3 locuinţe din imediata apropiere a anexei. În acest caz au fost distruse bunuri în valoare de 30.000 lei, pompierii salvând bunuri în valoare de 235.000 de lei şi 20 de animale”.

Cele mai citite

Related Articles