În Caraș-Severin se acționează cu importante efective ale structurilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice.

Acestea intervin pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării. Prefectul Cristian Gâfu a declarat astăzi că polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale.

Prefectul Cristian Gâfu nu exclude nici prezența militarilor pe raza județului, dacă efectivele MAI vor fi depășite de situație.

În urma controalelor efectuate până acum, au fost aplicate 102  sancțiuni contravenționale, în valoare de 99 de mii de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație. De asemenea, au fost întocmite 6 dosare penale și au fost luate 23 de măsuri pentru persoanele care au încercat să iasă din izolare.