Pentru protejarea cadrelor medicale şi conducerea Spitalului Judeţean Timişoara limitează accesul cazurilor uşoare din alte judeţe!

O măsură fără precedent a luat şi Spitalul Judeţean din Timişoara pentru prevenirea coronavirusului în cadrul unităţii medicale!

Pentru protejarea cadrelor medicale dar şi a pacienţilor cu boli cronice sau alte afecţiuni grave care se află încă în spital, managerul Raul Pătraşcu a limitat accesul cazurilor din alte judeţe. Primim doar cazurile grave în această perioadă, ne-a declarat acesta:

“Decizia am luat-o nu pentru că suntem panicaţi şi pentru că numărul de cazuri creşte, din contră… comparativ cu unele spitale din alte judeţe, stăm bine! Această măsură am luat-o ca o măsură preventivă. Mai exact nu mai primim decât cazurile grave, de maximă urgenţă, din alte judeţe pentru că în ultima săptămână am fost inundaţi cu cazuri simple care puteau fi tratate în judeţul de origine, de exemplu am avut hernii simple, fracturi simple şi pneumonii. Şi fac un apel de solidaritate către toţi managerii şi cadrele medicale din judeţele limitrofe, să înţeleagă pentru că eu ca manager nu pot să-mi expun personalul, trebuie să-l protejez, avem nevoie de medici în această situaţie”, ne-a declarat managerul Raul Pătraşcu.

La această oră la Spitalul Judeţean din Timişoara sunt internaţi 600 de pacienţi, cu diferite afecţiuni, cei mai mulţi din alte judeţe. Acest lucru înseamnă şi un volum mare de muncă şi mai ales condiţii speciale, pentru că bolnavii sunt triaţi în UPU, iar cei care prezintă simptome de coronavirus, sunt testaţi, a mai precizat managerul Pătraşcu.

De același autor

Related Articles