Conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița a pus la punct toate detaliile legate de reorganizarea secțiilor în cazul unui aflux masiv de pacienți infectați cu noul coronavirus!

Astfel, primii suspecți simptomatici se vor interna în cadrul secției Boli Infecțioase, care, la nevoie, se va extinde pe secția Pneumoftiziologie. Pacienții acuți și cronici de la Pneumoftiziologie vor fi repartizați pe secția Dermatovenerologie.

Secția Dermatovenerologie, întrucât are pacienți cronici și grad minim de ocupare, își sistează temporar activitatea, iar, la nevoie, vor fi puse la dispoziție paturi în cadrul altei secții cu grad de ocupare mai mic. În ceea ce privește secția ATI – COVID-19, s-a hotărât, la nivel conducerii, organizarea unei secții speciale pe secția Oftalmologie, unde acum nu sunt pacienți internați, ne-a transmis astăzi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Reşiţa, Roxana Bălan.

Vă reamintim că începând de astăzi, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. Pacienții Spitalului Judeţean Reşiţa care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital au fost externaţi.