Începând de astăzi, municipiul Reșița are buget! Este vorba de aproape 242 de milioane de lei, cu 24% mai mult decât anul trecut.

Bugetul a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenți la ședința ordinară de astăzi. Primarul Ioan Popa a spus că în acest an se vor aloca peste 54 de milioane de lei pentru investiții din fonduri proprii și alte 85 de milioane din fonduri nerambursabile. Practic, va fi o creștere a investițiilor mai mare cu 43% față de anul trecut. Sebastian Dragomir a discutat despre subiect cu primarul Reșiței.

La ședința ordinară de astăzi au fost prezenți 20 de consilieri locali. A  lipsit doar social-democratul Mirel Sabo, dar și acesta a fost motivat.

“Este un buget generos, suntem la 241 de milioane de lei față de 195 anul trecut, cu o creștere a investițiilor de 43%, în mod covârșitor din fonduri nerambursabile, fonduri europene și o parte fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Anul viitor, bugetul va fi și mai mare decât cel de acum, pentru că în bugetul de anul viitor intră marile lucrări de mobilitate urbană. Cred că vom dubla bugetul de anul acesta și dacă mă raportez la 2016, am ajuns foarte departe. Bugetul era atunci undeva la 140 de milioane, cu tot cu banii de la învățământ, la vremea respectivă. Este un lucru încurajator și este rezultatul muncii în primul rând al tuturor colegilor noștri din Primăria Reșița. Nu este meritul meu”.