Procedura de selecţie a reprezentantului României la concursul muzical Eurovision s-a schimbat radical în acest an.

Interpreta a fost deja aleasă de specialişti – este vorba de artista Roxen, care va cânta o melodie ce urmează să fie aleasă în cadrul finalei naţionale, programată pe 1 martie.

Cinci piese, prezentate sub forma a 5 momente artistice diferite, vor fi votate de un juriu de specialitate şi de public, ale cărui voturi vor fi decisive.

Buzăul se pregăteşte deja pentru a găzdui Finala Naţională Eurovision 2020.

Liana Stanciu, șefa delegației Eurovision la TVR, vorbește despre ediția din acest an ca fiind una altfel: Roxen este deja câștigătoarea națională.

Ea va cânta la Buzău pe 1 martie 5 melodii. 50% dintre voturi sunt ale publicului.

Liana Stanciu: Euriovision, anul acesta, şi-a propus să dea publicului ce este cel mai valoros, votul, cel care va decide care din cele 5 cântece, pe care le veţi vedea pe 21 februarie ridicate pe site-ul eurovision.tvr.ro, le va reprezenta împreună cu tânara de 20 de ani din Cluj. Aşadar, Eurovision anul acesta este diferit de alţi ani, dar e diferit în toată Europa.

Președintele director general al TVR, Doina Gradea, spune că Buzăul va fi promovat și în timpul finalei naționale a Eurovision, dar și în zilele premergătoare.

Primarul Constantin Toma mizează că în Sala Sporturilor ‘Romeo Iamandi’, în care se va organiza Eurovisionul și care are 1.500 de locuri, se va intra pe bază de invitație, iar tinerii au prioritate.

Orașul Buzău organizează, în premieră, finala națională a Eurovision după ce în prealabil orașele mari ale României au experimentat găzduirea acestui concurs național.