Prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu, s-a deplasat în zona Caransebeş – Slatina Timiş pentru a verifica bazele de deszăpezire ale Secţiei „Drumuri Naţionale” Caransebeş, dar şi o bază a unui operator economic care va acţiona pe drumurile judeţene din zonă.

Acestea au în dotare utilaje şi mijloace de transport astfel încât, în caz de înzăpezire a drumurilor sau polei, să se poată interveni eficient pentru asigurarea desfăşurării circulaţiei în condiţii de siguranţă.

În ceea ce priveşte materialele antiderapante, în acest moment există stocuri suficiente pentru a acţiona în prima parte a sezonului rece, urmând ca acestea să fie completate pe măsura consumării și conform graficului de aprovizionare.

De asemenea, prefectul judeţului a vizitat la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş spaţiile special amenajate să ofere condiţii de cazare temporară şi asistenţă medicală pentru persoanele fără adăpost care ar putea fi puse în pericol de temperaturile scăzute din această iarnă.

Meteorologii anunţă că în următoarele zile, vremea va continua să se încălzească. Dimineața, local va fi ceață asociată cu nebulozitate stratiformă, după care cerul va deveni variabil. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări temporare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 13 grade, iar cele minime între 1 și 5 grade, mai scăzute în depresiuni până la -4 grade și mai ridicate la deal până la 7 grade.