Conform planului de acțiune pentru sezonul rece, iarna nu ne va lua prin surprindere anul acesta. Sunt pregătite suficiente materiale antiderapante și utilaje pentru deszăpezire, ne asigură reprezentanții instituțiilor responsabile.

Şeful secţiei de drumuri naţionale Caransebeş, Ioan Boba, pentru Radio Reşiţa:

Pe raza judeţului Caraş-Severin, deszăpezirea este asigurată de cele două secţii Caransebeş şi Orşova. Reţeaua de drumuri naţionale pe care o avem în administrare este de 577,884 km. Ca şi formaţii de utilaje, în principiu este vorba de 120 de utilaje la ambele secţii. Materialele cuprinse în planul de iarnă, estimate de noi a fi necesare pentru toată activitatea de deszăpezire sunt sarea şi clorura de calciu; la acest moment Normativul AND încă nu prevede utilizarea nisipului pe drumurile naţionale, ne dă voie să folosim doar sarea şi clorura de calciu. Pentru sare noi am estimat un necesar de 14.831 de tone pentru ambele secţii, din care la momentul actual avem aproape 4 mii de tone în stoc şi aprovizionarea continuă. Până la 1 Decembrie trebuie să avem 30% din toată cantitatea estimată, iar până la sfârşitul lunii decembrie 50%. Ulterior se mai comandă, se mai aprovizionează în funcţie de consumuri şi de necesar. Menţionez că activitatea este asigurată prin utilaje închiriate. Din punct de vedere contractual nu sunt probleme, sarea se furnizează deja, suntem pregătiţi pentru condiţii normale de iarnă, chiar ninsori abundente sau viscol moderat; eu zic că vom face faţă şi fenomenelor extreme care se anunţă tot mai frecvent„.

Ioan Bobar

Amintim că, în perioada iernii 2019-2020, viabilitatea reţelei de drumuri naţionale din judeţul Caraş-Severin va fi asigurată de către Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara prin secţiile de drumuri Caransebeş şi Orşova.