Cican spune lucrurilor pe nume: “Spitalul Municipal din Caransebeş funcţionează ilegal”

Spitalul Municipal din Caransebeş funcţionează ilegal! Asta a descoperit recent noul manager al unităţii medicale. Problema se va rezolva astăzi, cu sprijinul administraţiei locale.

“Am descoperit la Spitalul din Caransebeş lucruri grave, începând cu faptul că unitatea medicală funcţionează ilegal şi când spun ilegl înseamnă că funcţionează în condiţiile în care actul medical se desfăşoară într-o clădire şi pe un teren care nu aparţine spitalului. Există însă, o Hotărâre de Guvern, în 2010, există preluari de către consiliul local dar nimic cu finalitate. Aceste lucruri deja se rezolvă, am format împreună cu primăria o comisie mixtă pentru predare şi drept de administrare. Eu trebuie să gasesc soluţia rapidă ca acest spital să existe şi să reuşescă să-şi achite aceste datorii enorme”, a precizat managerul Adrian Cican.

În plus, Spitalul Municipal din Caransebeş este într-o situaţie de insolvenţă nedeclarată. Datoriile spitalului au ajuns la 11,3 milioane lei, din care arierate 8,5 milioane lei. În pluş anul trecut s-au facturat 4,8 milioane lei nedecontaţi de catre Casa de Asigurări de Sănătate pentru pacienţi trataţi aici, ceea ce înseamna ca acei bani, s-au pierdut. S-au prestat servicii, s-au făcut cheltuieli şi astfel au crescut datoriile spitalului, a mai precizat Adrian Cican.

Noul manager Adrian Cican, a urmărit din umbră activitatea spitalului din Caransebeş, în ultimele 6 luni astfel că a avut timp să pună bazele unui plan bine pus la punct pentru a scăpa unitatea medicală de datorii. A identificat toate problemele şi a început încă din prima zi de mandat să ia măsuri. În următoarele zile vă prezentăm toate obiectivele pe care le are Adrian Cican, cel care a dat asigurări că până la finele anului 2019 se vor vedea şi primele rezultate pozitive, cel puţin din punct de vedere financiar.

Cele mai citite

Related Articles