Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva poate fi dat în folosinţă. Consultantul care face expertiza tehnică a recomandat deschiderea tronsonului dintre Ilia şi Holdea, cu restricţie de tonaj de 7,5 tone şi limitare de viteză de 80 de km/h.

Consultantul care face expertiza tehnică pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului dintre Ilia și Holdea cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h. Inaugurarea lotului 3 cu o lungime de 21 de km s-ar putea face chiar săptămâna viitoare dacă se rezolvă și problema descărcării nodului rutier de la Holdea care, încă nu a fost recepționat.

Ministerul Transporturilor a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva invocând grave probleme de calitate în timp ce constructorul din Spania susține că lucrările sunt conforme.

Deschiderea autostrăzii – fie și cu interdicție pentru camioane- ar mai reduce aglomerația de pe DN 7 Valea Mureșului respectiv, DN 68 A Săcămaș-Holdea-Margina.

Inaugurarea lotului 3 cu o lungime de 21 de km s-ar putea face chiar săptămâna viitoare dacă se rezolvă şi problema descărcării nodului rutier de la Holdea care, încă nu a fost recepţionat.