Pompierii cărăşeni s-au chinuit peste 9 ore să stingă un incendiu izbucnit la un depozit de furaje din satul Remetea Pogănici, comuna Fîrliug.

Au intervenit 3 echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Reşiţa. Se pare că focul a fost pus intenţionat, spune ofiţerul de presă al ISU Semenic, sublocotenent Magdalena Tocmelea.

„La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei, aceştia au constatat ca incendiul se manifesta generalizat, cu flacără, la întreaga construcţie. În saivan nu erau animale pentru că era folosit la depozitarea fânului şi a altor materiale. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, dar au ars în jur de 1300 de baloţi de fân de diferite forme şi dimensiuni, 40 mc lemn şi o remorcă de tractor. Nu a existat pericolul propagării incendiului la un alt obiectiv, dar intervenţia, care a durat în jur de 9 ore, a fost dificilă din cauza cantităţii foarte mari de materiale combustibile şi uşor inflamabile. Valoarea pagubelor este estimată la peste 32.000 lei. În urma cercetarilor efectuate la faţa locului a rezultat că incendiul a fost cel mai probabil cauzat de folosirea intenţionată a unei surse de aprindere”.

Primele informaţii arată că focul a fost pus de un angajat al proprietarului. Acesta s-a răzbunat că nu a fost plătit la timp. Poliţia a deschis un dosar de cercetare pentru distrugere.