Nouă localităţi din Caraş-Severin vor beneficia de investiţii în infrastructură

Nouă localităţi din Caraş-Severin vor beneficia de investiţii în infrastructură, finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Este vorba de localităţile Văliug, Gârnic, Oraviţa, Oţelu Roşu, Rusca Montană, Sasca Montană, Turnu Ruieni, Glimboca şi Iablaniţa.

Deputatul Luminiţa Jivan afirmă că finanţarea se îndreaptă spre proiecte importante, de la modernizarea sistemului de iluminat public, până la modernizarea unei grădiniţe, extindere de retele apă-canal, reabilitare şi lucrări de întretinere a unor străzi si modernizarea unor retele stradale. Guvernul s-a asigurat că sunt aprobate cât mai multe proiecte si cât mai diversificate, pentru a putea asigura dezvoltarea tuturor comunităţilor, a afirmat deputatul Luminiţa Jivan.

Este vorba despre reabilitarea drumului Grindeşti, comuna Văliug, modernizarea unei grădiniţe în Padina Matei, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi a canalizării în Padina Matei, Sasca Montană şi Sasca Română, modernizarea de străzi în Oraviţa, Rusca Montană şi Oţelu Roşu, modernizarea iluminatului public în Turnu Ruieni şi Glimboca. Valoarea proiectelor este de peste 90 de milioane de lei.

În prima tranşă de finantare derulată prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, Guvernul a aprobat proiectul de modernizare a drumurilor vicinale în comuna Iablaniţa, un proiect în valoare de peste 19 milioane de lei.

De același autor

Related Articles