[AUDIO] Elevii şi studenţii din Caraş-Severin se implică activ în menţinerea în circulaţie a celei mai vechi căi ferate pe traseu montan din România

Elevii şi studenţii din Caraş-Severin salvează circulaţia trenurilor pe calea ferată Oraviţa-Anina redându-i importanţa de odinioară. Amănunte despre soluţia găsită aflăm de la promotorul turismului cărăşean de la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, prof. univ. dr. ing. Gheorghe Popovici:

În aceste zile a fost destul de multă tristeţe la ideea că se va închide calea ferată Oraviţa Anina, aş vrea mereu să avem această pledoarie că e bijuteria numărul 1 a judeţului nostru, merită un pic ajutată şi îmbunătăţită. Noi, am făcut, cu puterile noastre următorul lucru: aproape în fiecare săptămână vor merge elevi şi studenţi din judeţul nostru într-o călătorie pe calea ferată ca să nu mai apară ideea că nu e rentabilă de luni până joi.

Gheorghe Popovici

Amintim că, secţia istorică a CFR Călători pe relaţia Oraviţa-Anina este deschisă atât călătorilor permanenţi, cât şi turiștilor ocazionali și grupurilor organizate.

Cele mai citite

Related Articles