Fabrica de lapte din Oraviţa va intra în insolvenţă

fabrica lapte

Fabrica de lapte din Oraviţa, singura din Caraş-Severin va intra în insolvenţă din cauza datoriilor către bugetul de stat. Creanţele se ridică la 3,5 milioane de lei, din care aproape jumătate sunt dobânzi şi penalităţi. Acestea sunt din 2004, de când a fost înfiinţată fabrica şi reprezintă TVA-ul datorat statului, aferent unor utilaje primite ca donaţie de la un club Lions din Suedia, dar şi sume neplătite la asigurările sociale, asigurările de sănătate şi şomaj, aferente salariilor angajaţilor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a declarat că intrarea în insolvenţă este singura soluţie de redresare financiară.
Fabrica de lapte din Oraviţa are 45 angajaţi şi produce anual peste 100 de tone de telemea, peste 45 de tone de caşcaval, peste 800.000 de litri de lapte de consum, peste 200.000 de pahare de iaurţ aproximativ 70 de tone de brânză topită, în total 12 feluri de produse lactate.
De activitatea fabricii de lapte din Oraviţa depind aproximativ 3.000 de familii, crescători de vaci din Valea Caraşului. În perioada de 3 ani de insolvenţă, fabrica va continua să funcţioneze, a dat asigurări preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, instituţie care deţine 99% din acţiuni.

De același autor

Related Articles